11/05/2020

Gravat de flors

gravat de flors

En aquesta entrada us ensenyarem a fer un senzill gravat de flors. Podríem fer-lo de qualsevol cosa que ens passi pel cap però com que és primavera i els camps n'estan plens, aprofitarem les sortides per fixar-nos com són i després estampar-les mitjançant el gravat. Conèixer diferents tècniques artístiques ens obre un gran ventall de possibilitats a l'hora de crear.

El gravat o gravadura és una tècnica artística d'estampació. Pel seu tiratge limitat i la seva producció artesanal, l'estampa d'un gravat es troba a mig camí entre l'obra artística única i la reproducció il·limitada per impremtes industrials.

Materials

  • Safata de porexpan (safates)
  • Llapis
  • Pintures
  • Pinzells
  • Base de cartolina blanca o aquarel·la

Passos a seguir

1. Primer de tot necessitem pensar quina flor volem. La tens? Molt bé! Ara l'has de dibuixar a la safata de porexpan.

2. Un cop dibuixada, necessitem que, amb un tap de bolígraf o qualsevol objecte similar, repassem la flor prement fins que es noti que hi ha una diferència considerable.

3. Amb l'ajuda del pinzell, pinta del color o colors que vulguis tota la superfície de porexpan.

4. Prepara la base de cartolina blanca o paper d'aquarel·la i estampa-hi a sobre, posant la part pintada en contacte amb el full. Aixeca delicadament la safata i ja ho tens!

5. T'ha agradat? Ho volem veure! Diga'ls-hi als teus pares que ho publiquin a Instagram i etiquetin a @artsioficis i amb el hashtag #artsioficiscasa, d'aquesta manera la teva obra podrà ser vista per un públic molt més gran.

Pas a pas del gravat

gravat de flors
gravat de flors
gravat de flors