
Presentació
El taller de cuina infantil està pensat per ser un espai relaxat i lúdic on els infants i joves desenvolupin la seva imaginació i creativitat a través de la cuina. Es donaran a conèixer els conceptes bàsics dels aliments, la nutrició i la cuina.
Objectius
- Descobrir la cuina a través dels sentits:
- La vista. És un dels sentits primordials a la cuina. Ens guia a través del fascinant món de les formes i els colors. També és el responsable d’identificar cada plat.
- L’olfacte. Permet descobrir la intensitat i les aromes dels ingredients màgics que, al costat del gust, fa sentir una explosió de sabors.
- El tacte. Fa distingir les diferents textures i temperatures, per diferenciar, per exemple, que no és el mateix una fruita que un batut de fruita.
- L’oïda. Per complementar el viatge, cal escoltar els aliments en els seus diversos estats; per exemple, el cruixir d’una cosa tan senzilla com una fulla d’enciam.
- Fer del descobriment una eina per gaudir del menjar i la cuina.
- Adquirir valors educatius a través de la gastronomia: la motivació, l’organització, la responsabilitat, la constància, la destresa, l’autocontrol, la creativitat, etc.
Metodologia
Cada setmana es cuinaran coses diferents, que es tastaran a l’aula o s’emportaran a casa.
Es treballarà amb productes de temporada i de proximitat i, una vegada al mes, amb productes ecològics.
Sempre es respectaran les normes d’higiene a la cuina i les pautes a seguir.
Es tindrà en compte si hi ha algun infant o jove amb al·lèrgies alimentàries (al gluten, a la lactosa, etc.).
Destinataris
Adreçat a infants i joves
Professorat
Mercedes Lara
Horari
GRUP 1 – Dilluns de 17.30 a 19.30h
GRUP 2 – Divendres de 17.30 a 19.30h
Curs anual
![]() |
![]() |
![]() |