06/11/2015

Coques i pans

Coques i pans

Presentació i Objectius

Al curs Coques i pans ens introduirem en del món de les coques salades més característiques de la cuina tradicional catalana, les coques de recapte, que ofereixen un ampli ventall de possibilitats.
Elaborarem diferents tipus de pans i derivats, alhora que aprenem les propietats de les diferents farines, les seves característiques i usos.
I acabarem amb les coques dolces, una llaminadura apta per tots els paladars.

Sessió 1. Coques salades

Sessió 2. Pans
Pa d’anous, pa de sobrassada i pa de formatge per acabar muntant un pa de Sant Jordi*.

Sessió 3. Coques de brioix

Sessió 4. Coques de full

*El pa de Sant Jordi és un pa de festes molt típic a Barcelona que té forma de pa de pagès amb la particularitat d’estar enriquit, a bandes alternades, amb formatge de Maó i sobrassada. Quan es talla en llesques, queden amb el dibuix de les quatres barres catalanes.

S’acostuma a trobar les fleques de Barcelona en festes com Sant Jordi, la Diada i la Festa Major de Barcelona. Va ser inventat pel forner barceloní Eduard Crespo i difós pel Gremi de Flequers de Barcelona a la dècada de 1980.

Destinataris

Interessats/des en millorar les seves competències culinàries i aprofundir en el coneixement de la nutrició, la dietètica, l’alimentació i la gastronomia.

Professor

Gregori Caldito

Horari

4, 11, 18 i 25 de febrer del 2020
19.00 a 21.00h

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra Política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies