31/05/2021

Escriptura Creativa

escriptura creativa

Presentació i contingut

T’agrada escriure? No trobes el temps ni la manera? Et falten idees? O en vols de noves? O potser en tens moltes i no saps com portar-les al paper?

Vine als Tallers d’Escriptura Creativa i quan agafis el llapis ja no podràs parar d’omplir llibretes!

Cada mes farem dos tallers de dissabte al matí, de dues hores cadascun, per endinsar-nos en el camí generós i infinit de la creativitat. Tant si vols escriure, com si vols pintar o fer música, o viure d’una manera més creativa, vine i obrirem finestres, finestrons, portals, portasses, portetes i escletxes cap a la creativitat i l’escriptura.

Als tallers parlarem de maneres de donar espai i temps a l’escriptura i a la creativitat, i, així, aconseguir escriure una mica cada dia: tenir una llibreta a prop, apuntar tot el que ens ve el cap, allò que ens agrada, el que no ens agrada, els objectes que tenim al voltant, les sensacions que ens arriben, el que veiem al carrer o quan fem una sortida a la natura… Què és l’escriptura per a tu? Quin lloc vols que ocupi en el teu dia a dia? Al taller parlarem, però, sobretot, escriurem molt.

Farem el camí de l’escriptura sense pressa, sense pressió, i construirem històries que fluiran de tu cap al paper, a través dels teu dits. Farem pràctica creativa de l’escriptura per entrar en la dimensió de les històries i extreure’n tot el que que volem explicar.

Si tens un projecte encetat, podràs aprofitar les classes per a avançar, per a reesciure, per a fer mapes i entendre què vols explicar, per a aprofundir en els personatges, per a connectar escenes, per a fer-te una idea del projecte i de com acabar-lo. Si no en tens cap d’obert, portarem escenes, personatges i pensaments al paper, i segur que els llampecs de creativitat es comencen a materialitzar per sortir cap al món, perquè un cop encetem el camí de la creativitat, les idees voleien com papallones al nostre voltant perquè les cacem amb la mirada.

Parlarem de com ens expressem, però, sobretot, aprendrem a connectar-nos amb nosaltres per a trobar les històries potents que esperen, pacients, que les expliquem.

Aprendrem a detectar les nostres resistències davant l’escriptura i a travessar-les, o a agafar-les amb les mans i continuar el camí. I farem callar el jutge intern, a qui no li sembla mai bé el que fem, per a qui no fem prou, que sempre ens diu que no en sabem, que no podrem escriure el conte o la novel·la, o l’obra de teatre, o el llibre de poemes. I tant que ho pots escriure. Pots escriure això i molt més!

Destinataris

Persones interessades en l’escriptura.

Professorat

Eva Pallarès

Horari

Dijous d’18.00 a 20.30h

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra Política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies