16/07/2018

El Quixot vist per Josep Campmany i altres il·lustracions

El Quixot vist per osep Campmany i altres il·lustracions

Josep Campmany i Jané va ser professor de pintura artística a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis durant 27 anys.
La seva tasca docent venia motivada per una gran passió per l’art que volia compartir. Volia “transmetre a l’alumne no tan sols els coneixements per a la pràctica de la pintura, sinó la vivència, la comprensió, l’estima i la necessitat de l’art. Despertar la seva imaginació, i donar-li confiança perquè la pogués expressar per mitjà de l’art”.

Espai Josep Campmany sorgeix de la voluntat de donar continuïtat a la idea que cal apropar l’art a les persones, perquè el coneguin i en gaudeixin, creant un espai de treball, reflexió i recerca per tal d’aconseguir generar propostes que ajudin a la difusió i promoció de les Arts i les Humanitats en el context actual, mitjançant activitats que les facin entenedores i visibles.

Generar propostes educatives, divulgatives, expositives i col·laboratives és un objectiu en el qual Espai Josep Campmany i l’Escola Municipal d’Arts i Oficis convergeixen, de manera que ha estat fàcil compartir i impulsar aquest espai obert de reflexió.

La proposta que us presentem és el resultat d’una feina intensa i il·lusionadora, que pretén ajudar a comprendre i analitzar el Quixot a través de diferents llenguatges artístics.

La sèrie d’il·lustracions del Quixot de Josep Campmany ha estat el punt de partida del projecte “El Quixot vist per Josep Campmany i altres il·lustracions”, que oferirà diferents visions i expressions de l’obra de Cervantes. Acompanyant l’exposició hi ha programades dues conferències que tenen per objectiu endinsar-nos en el món del Quixot literari i l’il·lustrat.

A banda d’aquestes activitats adreçades al públic en general, es va promoure un treball conjunt amb el professorat de literatura i arts plàstiques de secundària. Es va proposar als centres desenvolupar projectes artístics transdisciplinaris, personals o col·lectius, a l’entorn de l’obra del Quixot. Una mostra del resultat d’aquest treball es pot veure exposada a la sala annexa.

A banda del treball transversal fet amb els alumnes d’art, professors de secundària han participat activament en el desenvolupament del projecte. Agraïm sincerament la seva implicació i esperem que aquesta sigui la primera d’altres iniciatives que puguem organitzar conjuntament.

Descarrega el catàleg del projecte

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra Política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies