10 Curiositats de la cultura britànica

Data

23 de setembre de 2019

Quan s’aprèn una llengua nova, sempre és interessant conèixer coses de la cultura del país on es parla. Aquí trobareu algunes curiositats de la cultura britànica: 

  1. La carta de la Reina. Quan un ciutadà britànic fa 100 anys, es tradició que rebi una carta personalitzada de la Reina, tota una institució al país, felicitant-lo.
  2. Com creuar un carrer? Tothom qui alguna vegada ha visitat el Regne Unit sap lo arriscat que pot arribar a ser circular amb un vehicle, doncs s’hi condueix per l’esquerra. Creuar un carrer no és tasca menys perillosa, per la qual cosa els passos de vianants tenen escrit al terra cap a quina banda s’ha de mirar per tal de creuar un carrer sense córrer cap risc. 
  3. Moqueta. És bastant comú que en una casa britànica hi hagi  moqueta a les habitacions. Fins aquí tot normal… el que ja no és tan normal, al menys per als turistes, és que també n’hi pot haver a la cuina i fins i tot als lavabos i cambres de bany.
  4. Te. De tothom és coneguda l’afició a beure te que tenen els britànics, i no només a les 5 sinó durant tot el dia. Com a curiositat, s’ha calculat que es poden arribar a veure fins a 165 milions de tasses per dia en tot el país… em pregunto jo: Com ho compten això???
  5. I de menjar? Gran Bretanya no destaca precisament per la seva gastronomia, però és cert que hi ha certs plats que són molt típics i que s’han de provar: Fish and Chips (peix arrebossat amb patates), les Baked Beans (mongetes blanques amb salsa de tomàquet), les salsitxes, ous ferrats, bacon, el puré de patates, el Pudding o l’Apple Pie. Cal esmentar també el  gran assortit de xocolatines i snacks de tots tipus que es poden trobar a qualsevol supermercat.
  6. Puntualitat Britànica. Els britànics tenen fama de ser persones molt puntuals… i nosaltres no tant. La puntualitat per a ells no és cosa de cortesia sinó gairebé una exigència. Així doncs, intenta no arribar mai tard si tens tractes amb britànics.
  7. Accents. Si et decideixes a estudiar anglès fora de Londres, els diferents accents que pots anar escoltant poden anar canviant cada 40 kilòmetres… Sens dubte una bona manera de millorar el listening.
  8. Salutacions. A l’hora de saludar, els britànics acostumen a fer-ho donant la mà i no fent dos petons com ho fem nosaltres. Els petons són només per la família o per amics íntims.
  9. Fer cua. Quasi ve considerat com a esport nacional, no intentis mai saltar-te una cua per pujar a un bus o per accedir a qualsevol lloc mentre estiguis a la Gran Bretanya.
  10. Som educats? Dins la cultura britànica es te molt en compte el saludar, donar les gràcies per tot o demanar perdó (el típic “Sorry”) per exemple quan tot anant pel carrer topes amb algú accidentalment, fins i tot si no ha estat culpa teva.

Altres noticies