13è Diàleg d’Art Tónia Coll i inauguració de l’exposició

Data

9 de març de 2020

Un any més La Passió i Arts i Oficis han organitzat un acte que té per objectiu acostar el públic a la creadora del cartell de temporada de La Passió, aquest 2020 Tónia Coll.

Tónia Coll (Ferreries, 1965) és una artista contemporània que va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on actualment és professora titular al Departament d’Arts visuals i Disseny.

L’acte ha estat presentat per Pere Quer, President de La Passió i Mercè Segura, Directora d’Arts i Oficis. I ha comptat amb Miquel Riera, alcalde d’Olesa de Montserrat, entre els assistents.

Pere Quer ha presentat el cartell i l’exposició destacant l’entusiasme amb que Tónia Coll va rebre la proposta de fer el cartell de temporada de La Passió, i li ha agraït la proximitat i l’empatia que ha desprès vers l’entitat.

Mercè Segura ha explicat que les dues entitats han fet un pas més en la difusió de l’art català contemporani incloent aquest curs al catàleg d’activitats escolars de la Regidoria d’Ensenyament el projecte L’art contemporani a través del cartell d’autor de La Passió. Una visió artística de l’espectacle. Una proposta que planteja un treball als centres de secundària i batxillerat a partir de les obres que es troben en el gran Fons d’Art de La Passió, i que inclou el Diàleg d’art i la inauguració de l’exposició de Tónia Coll com a una de les activitats.

Després d’aquesta breu introducció Mariona Sanmartí, de l’equip de comunicació de La Passió, ha fet una sinopsis de la trajectòria professional i artística de Tónia Coll, i ha donat peu a que l’artista expliqués com va definir conceptualment la proposta centrada en la Mare de Déu: Dona i personatge secundari. Dos conceptes que en la història i la història de l’art han anat molt junts.

Tónia Coll ha anat entrant de manera íntima en les diferents obres exposades a l’Espai d’Art, mentre Pep Montoya anava contextualitzant-les en la pràctica de l’art. Segons Montoya en l’obra de Tónia Coll no hi ha estil sinó vida, perquè és a partir de les coses que li van arribant que va creant la seva obra. La poètica dels materials amb una important sensibilitat afegida.

Pep Montoya ha destacat que l’entrada de Tónia Coll com a professora a la universitat va obrir una escletxa entre els convencionalismes establerts en el món acadèmic.

El Diàleg d’art, que ha estat molt ben valorat pels assistents, ha finalitzat amb la signatura de cartells per part de l’autora i una visita a l’exposició amb una copa de cava.

Altres noticies