Art Polivalent al MACBA

Art Polivalent al MACBA

El dissabte 10 de novembre els alumnes del grup-classe d’Art Polivalent de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis va anar al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Amb el títol Episodis crítics (1957-2011), l’exposició mostra, des dels anys seixanta, l’art contemporani s’associa amb crisis periòdiques. Aquestes no només han afectat l’art sinó que han tingut un abast global. Des de la reflexió autocrítica de la pintura moderna fins als esforços per entendre un món que actua com un sistema de relacions sotmeses a un canvi constant, la nova presentació de la Col·lecció MACBA suggereix alguns antecedents del que avui anomenem crisi sistèmica.

La Col·lecció MACBA desplega en aquesta presentació una seqüència de sis episodis que poden ser llegits amb relativa autonomia. A través d’aquests passatges es construeix un itinerari de moments crítics que inclou obres de Lara Almarcegui, Judith Barry, Dara Birnbaum, Marcel Broodthaers, Joan Brossa, Hans Haacke, Öyvind Fahlström, Andrea Fraser, Sanja Iveković, Gerhard Richter, David Lamelas, Angela Melitopoulos, Miralda, Robert Morris, Hélio Oiticica, Allan Sekula, Andreas Siekmann, Antoni Tàpies i Krzysztof Wodiczko, entre d’altres. També es recupera la figura del psiquiatre reusenc Francesc Tosquelles, un referent de l’antipsiquiatria, en el centenari del seu naixement.

A les 10 del matí començaven una visita performativa, una visita en la que hi havien uns guies que els explicaven les diferents obres d’art i que els van fer participar activament a l’exposició.

Va ser una experiència molt enriquidora, van conèixer diferents maneres d’entendre l’art.

(Part del text està extret de la pàgina del Museu d’Art Contemporani de Barcelona)

 

Per més informació sobre l’exposició Episodis crítics (1957-2011) visiteu la seva web.