Bases del 53è Concurs de Pintura d’Olesa

Data

8 d'abril de 2024

El 53è Concurs de Pintura d’Olesa es convoca en motiu de la Festa Major d’Olesa de Montserrat de 2024.

1. Hi podrà participar tothom nascut a partir de l’any 2008, que tingui inquietud artística, hagi nascut a Olesa o hi resideixi, o sigui alumne de l’Escola d’Arts i Oficis

2. El tema dels treballs haurà de ser relacionat amb el concepte: Orgull de ser d’Olesa. De tal manera que l’obra presentada mostri l’essència viva d’Olesa de cada un dels pintors.

3. La inscripció per participar al concurs es formalitzarà a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, a partir del 5 d’abril i fins el 31 de maig. Cada artista caldrà que es presenti proveït d’una o dues teles o suports, en blanc o amb la imprimació a fons d’un sol color, que serà segellada per poder concursar. En cas de portar-ne dues se segellarà amb el mateix nombre assignat i només se’n podrà presentar una.

4. Les obres podran ser realitzades en qualsevol tècnica o tècnica mixta sempre que hi intervingui la pintura i sobre qualsevol suport pla i rígid.

5. Les mides han de ser entre 12 i 30 de les mides estàndard de bastidor. Qualsevol format dins de les mides màximes i mínimes serà acceptat.

6. Al Premi Juvenil hi podran optar els artistes nascuts a partir de l’any 2012.

7. El lliurament de les obres es realitzarà el dissabte 15 de juny de 9.30 a 11.00h a Cal Puigjaner, entrada del Celler, al Carrer de Santa Oliva. Les obres seran col·locades pels seus autors en els cavallets disposats per a l’ús, per ordre d’arribada.

8. A les 14.00h del dia 15 de juny a Cal Puigjaner, i en acte públic, el jurat emetrà el veredicte i tindrà lloc el lliurament de premis.

9. Per tal de no deslluïr l’acte, els artistes premiats han de ser presents a l’hora del lliurament de premis. En cas de no ser així, la comissió organitzadora es reserva la disposició de l’obra i del premi.

10. Les obres presentades al Concurs s’exposaran al celler de Cal Puigjaner, del 19 al 26 de juny.

11. Les obres premiades quedaran en propietat dels respectius patrocinadors. Les no premiades hauran de recollir-se a l’Escola entre el dia 1 i el 19 de juliol. Les obres no recollides passaran a ser propietat de l’Escola, que decidirà quin ús en dona.

12. Tota circumstància no prevista en les bases, serà resolta per la Comissió Organitzadora. Així mateix, aquesta Comissió es reserva el dret d’admissió.

13. La Comissió no es fa responsable de les possibles pèrdues o deterioraments de les obres.

14. El Jurat es reserva el dret de declarar algun premi desert.

PREMIS

1r Premi: 500€

2n Premi: 300€

3r Premi: 200€

Premi Popular: 150€ (fruit de les votacions en urna presencials al llarg de l’exposició, aquest premi s’entregarà en finalitzar l’exposició)

Altres noticies