Black Friday

Data

24 de novembre de 2021

BLACK FRIDAY

El primer divendres després d’Acció de Gràcies és conegut com a Black Friday.  Aquest any és el 26 de novembre. N’heu sentit a parlar, oi? 

És a principis dels anys 60 als Estats Units quan, en un intent d’augmentar les vendes de cara les festes nadalenques per part dels comerciants trobem l’origen d’aquest terme.

Hi ha diverses versions per l’origen d’aquest terme:

  • La primera s’origina a la ciutat de Filadèlfia quan els agents de policia informaven de la gran densitat de tràfic i de gent que es produïa a la ciutat aquell dia concret. i per què negre? Doncs perquè aquest era el color de la majoria de cotxes d’aquella època.

  • Una altre explicació del terme ve donada pel fet que les botigues passaven d’estar amb pèrdues (números vermells) a tenir beneficis (números negres). 

Actualment suposa l’inici de la campanya de compres nadalenques i es caracteritza per els  importants descomptes que ofereixen botigues i centres comercials. Tot i tenir una data molt concreta per a ubicar-lo al calendari, cada vegada és més normal que cada setmana durant el més de novembre tingui el seu “Black Friday”.

Em pregunto jo: Valen realment la pena aquests descomptes? Són reals? Aquesta és la qüestió, com deia Shakespeare.

Altres noticies