L’origen del Black Friday

Data

24 de novembre de 2020

El primer divendres després d’Acció de Gràcies (el quart dijous del mes de novembre) és el divendres conegut com a Black Friday (divendres negre). L’origen el trobem als Estats Units a principi dels anys 60, en un intent per part dels comerciants d’augmentar les vendes de cara les festes.

El terme “Black Friday tal i com el coneixem avui en dia, s’origina a la ciutat de Filadèlfia per part dels agents de policia al descriure l’ important densitat de transit (la majoria de cotxes d’ aquella època eren negres) i gent que es produïa a la ciutat aquell dia.

Una altre explicació del terme Black Friday ve donada pel fet que les botigues passaven d’estar amb pèrdues (números vermells) a tenir beneficis (números negres).

Actualment suposa l’inici de la campanya de compres nadalenques i es caracteritza per els importants descomptes que ofereixen botigues i centres comercials.

Al llarg dels anys, aquest costum s’ha importat a gairebé tots els països del món, entre els quals s’inclou Espanya, a la qual va arribar el 2012 de la mà de MediaMarkt. A casa nostra, moltes marques perllonguen la celebració dos dies més, amb el Cap de Setmana Black Friday, i conclou amb l’anomenat Cyber Monday (Ciber Dilluns), el dia en què les gangues es troben a internet.

Altres noticies