Concurs per a la creació d’una col·lecció pictòrica sobre els Misteris d’Olesa

Data

17 de juliol de 2018

La idea és escollir una proposta plàstica que sintetitzi tot allò que simbolitzen els Misteris, tot allò que evoquen, i sobretot, el sentiment que provoquen en qui els contempla.

Les persones interessades han de presentar les seves propostes del 3 al 14 de setembre a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. La dotació econòmica per a la realització de l’obra escollida serà de 4.000 €.

El Col·lectiu dels Misteris d’Olesa celebrarà el proper 2019 el seu 25è aniversari i vol celebrar de manera especial aquesta data tan significativa. Per aquesta raó, amb la complicitat i impuls de l’Escola Municipal d’Arts i oficis ha decidit proposar als artistes interessats el repte de crear una col·lecció pictòrica al voltant de les onze imatges que conformen els Misteris d’Olesa, i que s’exposen cada any, Dijous i Divendres Sant, en diferents cases i locals del municipi.

La idea va sorgir del Col·lectiu dels Misteris d’Olesa. La seva presidenta, Sara Valls, ha destacat que “malgrat que algunes persones puguin pensar que els Misteris representen una història molt antiga, en realitat té molta vigència avui en dia”. Per això va pensar que potser era bona idea reproduir aquesta història a través de la pintura, i va decidir plantejar la idea a la directora de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, Mercè Segura, que de seguida s’hi va implicar. Després de pensar diferents opcions, finalment es va decidir convocar un concurs per tal que els artistes que ho desitgin puguin optar a crear una col·lecció pictòrica sobre els Misteris d’Olesa.

Un dels objectius d’aquest concurs és el de renovar, a través de la pintura, la imatgeria dels Misteris, escultures que representen diferents escenes de la vida, mort i Passió de Jesucrist. La idea és escollir una proposta plàstica que sintetitzi tot allò que simbolitzen els Misteris, tot allò que evoquen, i sobretot, el sentiment que provoquen en qui els contempla. Mercè Segura ha admès que “no és un repte fàcil” però també ha assegurat que de ben segur que moltes persones ho veuran com un projecte molt atractiu.

Mercè Segura i Sara Valls han assegurat que tenen moltes ganes de veure quines propostes es presenten i “veure quin és el plantejament que fan les persones que decideixin acceptar aquest repte”.

Aquesta proposta, que s’haurà de presentar del 3 al 14 de setembre, a l’Escola Municipal d’Arts i oficis, ha de constar d’un dossier físic que inclogui les dades personals, una breu ressenya del seu currículum artístic, una fotografia a color de dues obres acabades dels Misteris, amb la seva fitxa tècnica, i una breu explicació de les motivacions o reflexió sobre les solucions presentades.

Serà un jurat professional qui escollirà la proposta guanyadora, integrat per Pep Montoya, Montserrat Farré i Carme Margarit. La dotació econòmica per a la realització de l’obra escollida serà de 4.000 €, i la col·lecció, que quedarà en propietat del Col·lectiu dels Misteris d’Olesa, serà exposada a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa durant el mes d’abril de 2019.

Per a qualsevol dubte, les persones interessades poden adreçar-se a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis a través del correu electrònic merce.segura@artsioficis.cat.

DOCUMENTS

Podcast Mercè Segura

Podcast Sara Valls

ENLLAÇOS

Pàgina web del Col·lectiu dels Misteris d’Olesa

Altres noticies