En memòria del Sr. Francesc Margarit

francesc margarit monne

francesc margarit monne

El passat dissabte 9 de març, ens va deixar el Sr. Francesc Margarit i Monné, persona compromesa amb el poble i vinculada a l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat durant més de 60 anys.

Hi va entrar com a professor el 1955, i el 1963 en fou nomenat director, tasca que compaginà amb la docència fins al 1976. Al 1965 va aconseguir del Ministerio de Educación y Ciencia l’autorització per atorgar els títols d’Oficialia Industrial, que més tard convertirien Arts i Oficis en l’Escola de Formació Professional d’Olesa.

També fou qui al 1969 va impulsar que l’Escola reprengués les classes de música de forma reglada, i que el 1983 la Generalitat de Catalunya reconegués l’Escola com a centre no oficial autoritzat de formació musical, que va derivar en l’actual Escola Municipal de Música, escindida d’Arts i Oficis al 1986.

A banda de la seva tasca en l’homologació de l’activitat docent duta a terme a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, també fou l’impulsor de diferents activitats de difusió artística com són el Concurs de Pintura Local i Ràpida, el Concurs de Color sobre l’Asfalt… així com l’organització d’exposicions i conferències.

Home treballador, constant i persistent, va dedicar moltes hores de la seva vida a aquest poble. Esperem que la feina feta persisteixi durant molts anys, i que el seu record resti en la memòria col·lectiva d’Olesa.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra Política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies