En memòria del Sr. Francesc Margarit

Data

12 de març de 2013

El passat dissabte 9 de març, ens va deixar el Sr. Francesc Margarit i Monné, persona compromesa amb el poble i vinculada a l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat durant més de 60 anys.

Hi va entrar com a professor el 1955, i el 1963 en fou nomenat director, tasca que compaginà amb la docència fins al 1976. Al 1965 va aconseguir del Ministerio de Educación y Ciencia l’autorització per atorgar els títols d’Oficialia Industrial, que més tard convertirien Arts i Oficis en l’Escola de Formació Professional d’Olesa.

També fou qui al 1969 va impulsar que l’Escola reprengués les classes de música de forma reglada, i que el 1983 la Generalitat de Catalunya reconegués l’Escola com a centre no oficial autoritzat de formació musical, que va derivar en l’actual Escola Municipal de Música, escindida d’Arts i Oficis al 1986.

A banda de la seva tasca en l’homologació de l’activitat docent duta a terme a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, també fou l’impulsor de diferents activitats de difusió artística com són el Concurs de Pintura Local i Ràpida, el Concurs de Color sobre l’Asfalt… així com l’organització d’exposicions i conferències.

Home treballador, constant i persistent, va dedicar moltes hores de la seva vida a aquest poble. Esperem que la feina feta persisteixi durant molts anys, i que el seu record resti en la memòria col·lectiva d’Olesa.

Altres noticies