Finalitza el taller de Restauració del moble de patrimoni olesà del 2019

Restauració del moble de patrimoni olesà del 2019

Finalitza el taller de Restauració del moble de patrimoni olesà del 2019, i s’obre el període d’inscripció pel taller del 2020.

El taller està subvencionat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i té per objectiu que els/les participants aprenguin les tècniques de l’ofici de restaurador/a del moble restaurant peces del patrimoni municipal que es troben en mal estat. Un intercanvi en el que ja han participat desenes d’alumnes des de que se’n va fer la primera edició el 2013.

Durant el 2019 no només s’ha restaurat mobiliari facilitat per l’Ajuntament, sinó que durant l’època que ha fet bon temps el grup es va traslladar a Cal Puigjaner on s’han restaurat portes, una premsa de vi, unes tines… elements que no es poden traslladar al taller d’Arts i Oficis des d’on es treballa habitualment. Treballar a Cal Puigjaner ha estat una bona experiència per l’alumnat que ho ha considerat “molt agradable i s’hi han trobat molt bé”.

Darrerament s’ha començat amb la restauració del Misteri de Cal Puigjaner, “La flagel·lació de Jesús”. Aquesta peça ha suposat l’aprenentatge de noves tècniques associades a la pintura i a una restauració més fina.

Els i les participants en el taller de Restauració del moble de patrimoni olesà del 2019 valoren el fet que les tècniques apreses les poden aplicar després a casa, a peces particulars; però també al fet de contribuir a donar una nova vida a peces que després es poden veure en edificis públics d’Olesa de Montserrat.

El 16 de gener de 2020 està previst l’inici d’una nova edició d’aquest taller. Aquelles persones que hi estiguin interessades poden fer la inscripció del 2 al 20 de desembre a la Casa de Cultura. No calen coneixements previs.

Taller de Restauració del Moble de Patrimoni Olesà

Del 16/01/2020 al 17/12/2020
Horari: Dijous de 15.45 a 17.45
Lloc: Arts i Oficis

Inscripcions:  Del 2 al 20 de desembre de 2019
Lloc: Recepció Casa de Cultura

Escolta l’entrevista a Elfi Bartés, professora del taller: