Lliurament de les ceràmiques restaurades al CMRO

Data

16 de març de 2017

La professora de Restauració de l’Escola d’Arts i Oficis, Elfi Bartés, va fer lliurament a Joan Soler, en representació del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO), de les peces ceràmiques que el CMRO havia cedit a l’escola per a ser restaurades en el taller de Restauració de Ceràmica i Vidre subvencionat per la Regidoria de Participació Ciutadana.

Per a la seva restauració es va dur a terme un procediment museístic de reconstrucció. Les primeres classes del taller es van enfocar a netejar, enganxar les parts d’una mateixa peça i reintegrar els faltants amb escaiola. En alguns casos es va seguir un procés de reintegració arqueològica, és a dir, els faltants es van fer amb un color neutre. En altres peces, la reintegració va ser cromàtica il·lusionista, és a dir, intentant que resultat imités al màxim la peça original, tot i distingir-se perfectament de la part restaurada.

El taller va donar l’oportunitat als participants d’aprendre les diferents tècniques de reconstrucció, alhora que treballaren amb peces originals dels segles XVIII, XIX i principis del XX provinents de recuperacions fetes pel Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà a diversos abocadors de masies locals.

[print_gllr id=2739]

Altres noticies