Recepta de panellets

Data

21 d'octubre de 2018

Els panellets són uns pastissos petits fets amb una massa de sucre, rovell d’ou, ametlla i patata o moniato. Es complementen amb més elements, com ara pinyons, ametlla esbocinada, coco, xocolata, etc. Hi ha moltes maneres de fer panellets però aquells més típics són els d’ametlla i els de pinyons.

A Catalunya els panellets són un menjar típic de Tots Sants, juntament amb les castanyes i els moniatos.

Us deixem la recepta elaborada per el curs de Cuina Infantil.

Ingredients per la pasta

• 1 kg de farina d’ametlla
• 1 kg de sucre (‘doré’, morè, llustre o blanc)
• 75 g de patata o moniato bullits
• 10 grams de pell de llimona ratllada

Preparació de la pasta

Barregeu tots els ingredients tenint en compte dues coses: vigileu bé de no posar-hi la part blanca de la llimona, perquè amagaria el conjunt, i poseu-hi la patata o el moniato a poc a poc, a fi de donar temps perquè el conjunt vagi lligant i tots els ingredients quedin ben integrats.

Panellets de pinyons

• 700 g pinyons
• 2 ous

Separeu la base dels panellets en vàries parts d’una mida semblant. Treballeu-les amb les mans fins a aconseguir una forma allargada. Aneu tallant les tires en porcions, d’uns 20 grams cadascuna. Arrodoniu cada porció amb els palmells de les mans. Els heu d’anar fent tombs i tombs fins que quedin ben rodons.

Deixateu un ou sencer en un bol i afegiu-hi els pinyons. Llavors, amb les mans, agafeu-los i aneu-los enganxant al panellet. Un cop fet, cal deixar-los reposar uns tres o quatre minuts, així deixareu temps perquè els pinyons que no estiguin ben enganxats caiguin i les peces surtin ben maques.

Deixateu un rovell d’ou en un altre bol i suqueu-hi un pinzell de cuina per anar pintant el panellet. És així com agafarà el color daurat quan surti del forn. Enforneu-ho entre 14 i 16 minuts.

Altres noticies