Ricardo Peregrina, un dels il·lustradors de “Descobrint Olesa”

Data

2 de maig de 2020

“Descobrint Olesa” el llibre il·lustrat de l’editorial olesana Edicions Paper d’Estrassa on hi figura el nom de l’il·lustrador Ricardo Peregrina, dibuixant de còmics, humorista gràfic i actual professor de Dibuix Artístic a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa. A més, a “Descobrint Olesa”, s’hi pot veure il·lustrat el Concurs de Pintura Ràpida i inclou una breu explicació de la història del centre. 

Aquest llibre il·lustrat és una obra que acosta les tradicions, les entitats i els indrets més emblemàtics d’Olesa de Montserrat al públic familiar. Ho fa a través d’un llibre amb vuit il·lustracions que signen els autors olesans Rubén del Rincón, Ricardo Peregrina, Montse Cascante, Biel Moreno, Martí Alcon, Joan Cascante, Maria Grimau i Núria Fandos, i que mostren amb complicitat i humor les escenes més icòniques del calendari festiu olesà. 

L’ambient de la Festa Major; la celebració de Santa Oliva; l’arribada dels Miquelets a Olesa; La Passió d’Olesa aixecant el teló; la disbauxa del Carnestoltes; els llibres i les roses de Sant Jordi; la màgia del Nadal i la solemnitat d’Els Misteris. D’aquesta manera, i seguint el tarannà propi d’Edicions Paper d’Estrassa, l’editorial torna a convertir Olesa en l’eix central d’un nou llibre, al mateix temps que dona visibilitat a talents del municipi. Alhora, Descobrint Olesa també té una vessant didàctica. Amb el llibre, Edicions Paper d’Estrassa ajuda a divulgar la cultura festiva i el patrimoni de la vila a un públic familiar i  amb vocació transgeneracional. 

Amb aquest esperit, el llibre ideat i coordinat per l’editor olesà Quim Moreno, acompanya les il·lustracions amb un text adaptat per a totes les edats que explica els actes més tradicionals de cada celebració, l’ambient que s’hi respira i l’origen de cadascuna de les festivitats, posant també l’accent en la riquesa del teixit associatiu del municipi. Els textos, obra del periodista olesà Marc Amat, venen complementats per petites activitats que permeten comprovar els coneixements sobre Olesa i jugar amb el contingut de les il·lustracions, que amaguen detalls i personatges curiosos. El llibre Descobrint Olesa està disponible a les llibreries d’Olesa. Edicions Paper d’Estrassa destinarà un 5% dels beneficis del llibre a la campanya Girem Full a favor de la recerca en immunoteràpia de l’Hospital Clínic de Barcelona

El projecte Descobrint Olesa es completarà el mes d’octubre amb una exposició a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat que ampliarà les fronteres del llibre amb la mostra d’alguns dels elements de cultura popular més emblemàtics que apareixen a les il·lustracions així com la reproducció de les il·lustracions a gran format. L’exposició inclourà també un cicle de tallers i activitats dinamitzades pels propis autors de les il·lustracions dirigides al públic infantil i adolescent. 

El projecte Descobrint Olesa ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Transports Generals d’Olesa, Gabinet d’Assessors Antoni Pérez, Dipco, Comunitat Minera Olesana, Daina-Isard, el Mercat Municipal d’Olesa de Montserrat, la Biblioteca Santa Oliva, Idea’t, Periòdic 08640 i Olesa Ràdio.

Altres noticies