RESSÒ DEL GUERNICA

Del 20 d’Octubre al 4 de Novembre de 2003, a l’Escorxador, té lloc l’exposició que conmemora el 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso.

Any Picasso – Dansa RESSÒ DEL GUERNICA

GUERNICA, més enllà de l'ART

L’Espectacle Ressò del Guernica és una col·laboració artística excepcional creada per retre homenatge al 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso. La performance artística pretén reinterpretar el poderós missatge rere de l’obra mestra de l’artista Pablo Picasso. “Guernica”
Amb coreografies impactants, un so que es genera amb el moviment i una narrativa visual captivadora, aquest espectacle és una experiència que desperta la consciència i commou el cor.

Guernica de Picasso cobra vida a través de la dansa contemporània

L’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat en col·laboració amb L’Espai d’Art Josep Capmany, té el plaer de presentar Ressò del Guernica, un espectacle de dansa contemporània d’una qualitat excepcional dissenyat per transformar un homenatge en una experiència inoblidable. Aquest projecte ha reunit un talentós equip artístic d’Olesa de Montserrat que reinterpreta de manera innovadora l’obra mestra de Pablo Picasso, Guernica a través de la dansa i el moviment.

Calendari

20 d'octubre de 2023 - 21:00h
21 d'Octubre de 2023 - 19:30h
21 d'Octubre de 2023 - 22:00h
22 d'Octubre de 2023 - 19:00h

Lloc de l'Exposició

Centre Cívic l'Escorxador
Carrer Mossèn Jacint Verdaguer, 30, 08640 Olesa de Montserrat

Preu

Entrada general
12€

Recorregut de l'espectacle

L’espectacle esdevé un recorregut pels horrors del quadre de Pablo Picasso. Cadascun d’aquests capítols es representa a través del moviment en la dansa, el so en la música, les paraules en la poesia i l’ambient en l’escenografia. Els espectadors seran testimonis d’una experiència que els commourà profundament.

Capítols de l’Espectacle:

 • Mercat
 • Mare
 • Toro
 • Cavall
 • Ocell
 • Testimoni I
 • Soldat
 • Testimoni II
 • Mort
 • Testimoni III
 • Mercat II

Ressò del Guernica Ressò del Guernica integra diverses disciplines artístiques per transmetre l’horror que Picasso va plasmar a la seva obra. L’equip està integrat per Emma Duran, professora de Contemporani de l’Escola de Dansa Move On, que lidera l’expressió a través del moviment. Els artistes Miquel Grima i Martí Alcón dissenyen una escenografia que “ballarà” de certa manera amb el cos de dansa, integrant plàsticament els personatges del Guernica.

La música pren un paper protagonista amb l’enginyosa incorporació d’un LIDAR, a càrrec de Gilles Vendranas, enginyer de programari i músic. Aquest dispositiu capgira el concepte de “ballar amb la música”: les ballarines ja no és que es moguin al ritme de la música, sinó que la generen amb el seu propi moviment coreografiat. A més a més, Jordi Sucarrats, mestre de música de l’Escola de Música d’Olesa, en col·laboració amb el poeta Jordi Vallverdú, creen la banda sonora i la poesia que connecta tot l’espectacle.

M. Cristina Pujol coordina aquest projecte únic on la música electrònica, la dansa contemporània i l’escenografia interactuen per crear una experiència artística que captivarà  tots els presents.

Activitats de l'Any Picasso

RESSÒ DEL GUERNICA Del 20 d’Octubre al 4 de Novembre de 2003, a l’Escorxador, té lloc l’exposició que conmemora el 50è aniversari de la mort de Pablo…

GUERNICA, més enllà de l’ART Del 20 d’Octubre al 4 de Novembre de 2003, a l’Escorxador, té lloc l’exposició que conmemora el 50è aniversari de la mort…