GUERNICA, més enllà de l'ART

Del 20 d’Octubre al 4 de Novembre de 2003, a l’Escorxador, té lloc l’exposició que conmemora el 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso.

Any Picasso – Exposició GUERNICA, més enllà de l'ART

GUERNICA, més enllà de l'ART

L’edició dels dibuixos preparatoris del Guernica és un material que rarament s’ha exposat a Catalunya. La qualitat de l’edició que s’exposarà va merèixer el premi a la millor edició de l’any 1990 a Espanya. Reconeixement donat pel Ministeri de Cultura en el camp de Bibliofília i Facsímils.

Calendari

20 d'Octubre al 4 de Novembre de 10:00h a 20:00h i de 16:00h a 20:00h

Lloc de l'Exposició

Casa de Cultura Carrer de Salvador Casas i Baltasar, 26, 08640, Olesa de Montserrat

Preu

Entrada general
Gratuïta

En commemoració al 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso, L’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, juntament amb l’Espai d’Art Josep Campmany, ofereix “GUERNICA, més enllà de l’ART” la sala municipal de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat. Es presenta l’exclusiva exposició dels Dibuixos Preparatoris de Pablo Picasso per a “Guernica”, una mostra que serà inaugurada el pròxim 20 d’octubre pels integrants de l’equip que ha promogut aquestes jornades: Carmina Checa, M. Cristina Pujol i Joan Jorquera.

En aquesta exposició, es podrà contemplar una selecció dels estudis sobre paper que Picasso va realitzar per a la creació de “Guernica”. Aquest recorregut permetrà als visitants seguir pas a pas la gènesi i el desenvolupament d’una de les obres més simbòliques de l’art contemporani. A més podran seguir el fil conductor d’aquest famós mural des del seu inici fins a la seva finalització, on Picasso va plasmar l’horror i la irracionalitat de la guerra mitjançant l’art.

Context de l’Exposició

Aquesta espectacular obra de Picasso commemora el bombardeig de Guernica per part de l’aviació alemanya, un esdeveniment que va causar centenars de morts i la gairebé total destrucció de la vila de Gernika. Aquest atac indiscriminat sobre població civil és considerat com un dels episodis-preludi de la Segona Guerra Mundial. 

Aquests estudis preparatoris, realitzats en tres tipus de paper i emmarcats en paspartú, van ser publicats el 1990 en una edició realitzada per Àustria i Casariego a Espanya. L’edició va ser guardonada amb el premi al Llibre Millor Editat en l’any 1990, en la modalitat de Bibliofília i Facsímils, pel Ministeri de Cultura.

Aquesta exposició proporciona una oportunitat única per explorar l’obra icònica de Picasso i els seus preparatius, tots dos considerats com a obres d’art representatives del segle XX.

Activitats

Guernica Participatiu

Aquesta exposició contarà amb una obra participativa oberta a tot el públic que visiti l’exposició.

l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa, en col·laboració amb l’Institut Creu de Saba posarà a disposició de qui ho vulgui una tela que cobrirà la paret més gran de l’exposició amb el dibuix d’El Guernica.

Hi haurà pintura blanca i negra per tal de gaudir de l’experiència de pintar el quadre. Hi trobarem pinzells i pintura per tothom per tal que la gent pugui sentir-se Picasso per un dia.

Del 20 d’octubre al 4 de novembre
de 10 a 12h i de 12 a 14h
Entrada oberta – Casa de Cultura

Any Picasso – Exposició GUERNICA, més enllà de l'ART

Taller Familiar: "El Petit Picasso"

Aquest taller està orientat a famílies on es busca fer florir la creativitat en un taller diferent.

A través de l’observació dels dibuixos de les cares cubistes de Picasso es proposarà la construcció amb fusta, d’una màscara d’inspiració cubista.

Taller pilotat per Joan Jorquera, director de l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat

Per a families amb infants
(de 5 a 99 anys)

28 d’octubre de 2023
4€/persona material inclòs
Dos torns: de 10 a 12h i de 12 a 14h

Any Picasso – Exposició GUERNICA, més enllà de l'ART

Tallers gratuïts per Escoles d'Olesa

L’Escola d’Arts i Oficis vol apropar aquesta proposta a tots els infants i joves d’Olesa. Per aquest motiu hem preparat una sèrie de tallers creatius gratuïts per a les escoles D’Olesa de Montserrat. Volem explicar Picasso adaptat a totes les edats perquè puguin gaudir-ne des dels més petits als més grans.

  • Picasso i el Color per a la mainada
  • Picasso i el Cubisme per als menuts de Primària
  • Picasso i la Línia per als grans de Primària
  • Picasso i la Crítica Social ESO i el Batxillerat
  • Picasso i el Dolor Batxillerat Artístic
 Tots els tallers tenen una durada d’entre 2 i 4 h i es duran a terme dins de la Casa de Cultura i també a l’escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat.
Any Picasso – Exposició GUERNICA, més enllà de l'ART

Activitats de l'Any Picasso

RESSÒ DEL GUERNICA Del 20 d’Octubre al 4 de Novembre de 2003, a l’Escorxador, té lloc l’exposició que conmemora el 50è aniversari de la mort de Pablo…

GUERNICA, més enllà de l’ART Del 20 d’Octubre al 4 de Novembre de 2003, a l’Escorxador, té lloc l’exposició que conmemora el 50è aniversari de la mort…