Cambridge English Examinations

cambridge english examinations

Després de moltes hores i esforços invertits en aprendre anglès, sempre és interessant de poder demostrar amb algun tipus de certificació oficial quin ha estat el nivell assolit. Tothom ha sentit a parlar dels exàmens de Cambridge English Language Assessment (YOUNG LEARNERS, KET, PET, FIRST, ADVANCED i PROFICIENCY), però què són exactament aquests exàmens? Quins nivells acrediten? 

Els Cambridge English Language Assessment són un conjunt d’exàmens reconeguts a nivell internacional per universitats i empreses anglòfones tan públiques com privades portats a terme per la Universitat de Cambridge per tal d’avaluar el coneixement d’anglès de persones no natives. El fet de seguir les directrius del Marc Comú Europeu garanteix l’estandardització objectiva i internacional dels diferents nivells d’ensenyament.

Primer de tot tenim els Young Learners (YLE): exàmens pensats per valorar les capacitats en llengua anglesa en nens d’entre 7 i 12 anys en tres nivells diferents:

  • Starters (nens/es d’entre 7 i 8 anys)
  • Movers (nens/es d’entre 8 i 11 anys)
  • Flyers (nens/es d’ entre 9  i 12)

En aquests exàmens no hi ha aprovats ni suspensos. Cada nen pot obtenir  un màxim de cinc escuts per cadascuna de les parts de l’examen (comprensió auditiva, comprensió lectora, expressió escrita i expressió oral). El nombre d’escuts atorgats constarà en el certificat que cada nen/a rebrà.

Pensant en adolescents i adults, els exàmens als que es poden presentar els alumnes per tal d’acreditar el seu nivell d’anglès són: 

  • Key English Test (KET): Elementary (A2 Marc Comú Europeu). L’examen d’anglès general de nivell més baix d’entre els exàmens ofertats per Cambridge English Language Assessment. L’alumne ha de demostrar la seva habilitat per a comunicar-se en un anglès bàsic en situacions quotidianes. Es tracta del primer pas en l’evolució dels coneixements de l’idioma per tal de poder estudiar i treballar en el futur.

  • Preliminary English Test (PET): Intermediate (B1 Marc Comú Europeu). Examen d’anglès  general en el que l’ alumne demostra la seva  capacitat per a comunicar-se en situacions pràctiques del dia a dia. Preparar l’examen del PET et permetrà millorar l’anglès per a poder comunicar-te al viatjar o en el teu àmbit laboral.

  • First Certificate in English (FCE): Upper Intermediate (B2 Marc Comú Europeu).  Examen d’anglès general en el que l’alumne ha de demostrar tenir la capacitat suficient de parlar i escriure en anglès per a poder treballar, estudiar o viure en un entorn anglòfon.

  • Advanced Certificate in English (CAE): Advanced (C1 Marc Comú Europeu). Examen d’anglès general en el que l’ alumne ha de demostrar  la seva capacitat de comunicar-se amb confiança en un context professional o acadèmic de nivell alt.

  • Certificate of Proficiency (CPE): Proficient (C2 Marc Comú Europeu). Examen en el que l’alumne ha de demostrar que domina la llengua anglesa i l’utilitza de manera fluida en situacions complexes en un marc acadèmic (estudis de postgrau o doctorat en universitats angleses), professional a nivell d’alta direcció o de recerca. És la qualificació més elevada del Cambridge English Language Assessment.

Per preparar-vos per als exàmens oficials d’anglès, feu un cop d’ull als nostres Cursos d’Anglès.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra Política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies